idaekw.se

Oavsett vilket intresse du har eller hur din livsstil ser ut kan det ibland vara så att man behöver se över sin ekonomi för att man ska ha råd med sitt intresse. Du är långt ifrån ensam med att behöva spara pengar och i det här inlägget vill vi ge dig några tips på hur du kan tjäna extra pengar.

Sälj saker

Ett väldigt bra sätt att få in lite extra pengar till kassan är genom att sälja de saker du av olika anledningar inte har någon användning för. I den här delen av inlägget kommer du att få några tips på saker du kan sälja.

Smycken

Att bära smycken är något som för många kan gå i perioder. Smycken kan som allt annat minska i popularitet. En sak du kan göra om du vill tjäna lite extra pengar är att gå igenom de smycken du har och låta de du inte använder eller har någon glädje av gå till försäljning. Du kan till exempel sälja dina diamanter till ett företag som köper smycken av äkta ädelsten, guld eller silver för att på så sätt få in en bra peng du sedan kan använda till annat.

Kläder

Om du är sugen på att köpa en helt ny garderob men inte har pengarna för det kan det vara en bra idé att gå igenom de kläder du har. De kläder som är hela och rena kan du sälja vidare till någon som kan uppskatta dina kläder bättre. För att sälja dina kläder kan du vända dig till internet och den second hand-marknad som finns där. Då lägger du upp dina egna annonser och folk får höra av sig ifall de är intresserade. Du kan också sälja dina kläder på loppis.

Inredning och möbler

Något annat du kan göra för att få in en extra slant är att sälja inredning och möbler. För att sälja dina möbler eller din inredning kan du använda internet. På internet finns det flera hemsidor och företag du kan vända dig till där du kan lägga upp annonser på det du vill sälja. Förutom att det finns hemsidor kan du också använda dig av sociala medier för att skapa inlägg där du beskriver och visar det du vill sälja.

Jobba extra

Förutom att du kan sälja saker för att få in extra pengar kan du också överväga att börja jobba extra. Du kan också erbjuda tjänster. Till exempel så kan du erbjuda att sitta barnvakt, hjälpa till med läxläsning, dammsuga, tvätta, diska, gå ut med hundar eller sköta din grannes trädgård.

En annan sak du kan göra för att tjäna lite extra pengar är att delta i olika sorters undersökningar. När du använder dig av din sökmotor och söker efter ”tjäna extra pengar” kommer du att få upp ett flertal sidor där du kan få betalt för att delta i undersökningar. Dessa undersökningar brukar inte ta särskilt mycket av din tid och du får en liten peng för det som du kan spara och använda till annat.