idaekw.se

Ditt hem är din borg enligt det berömda uttrycket men tänk gärna också på ditt hem som din oas. Din trygga lilla vrå i vardagen och livet förtjänar eftertanke och omvårdnad och det är viktigt att du inreder det efter din personliga stil. Det finns många aspekter att ha i åtanke för att göra ditt hem så mysigt som möjligt.

Riktiga mysmöbler

Det är inte alltid man tänker på det men olika sorters möbler skapar olika intryck. Det gäller både storlek, form och färgsättning. Det är viktigt att göra efterforskningar när man börjar skapa sitt myshem. En bra början är att gå ut på nätet och titta runt på olika sorters stilar för att hitta rätt sorts inspiration. Det kan gälla allt från hela rum till mindre detaljer i rummet. Gå mycket efter känsla när det gäller din inredning. Nästa steg är att känna och klämma och prova i verkligheten. Hitta en prissvärd och välsorterad möbelbutik i närheten, eller varför inte flera och ta en heldag när du åker runt och tittar och känner efter. Det är speciellt viktigt när det kommer till möbler. De viktigaste möblerna när du skapar ett myshem är soffan, fåtöljer och stolar. De ska inte bara ge ett mjukt inbjudande intryck utan också passa just din kropp och när du provar dem ska det nästan kännas som att du landat på ett fluffigt moln. Tv-soffan är kanske självklar för många men varför inte inreda en liten mysig läsvrå också? Köksstolar är något som många överser men vi spenderar väldigt mycket tid i köket och då är det givet att ha riktigt sköna och bekväma stolar som bidrar till myskänslan.

Övrig mysinredning

Något som är a och o för att skapa en riktig myskänsla i ditt nya myshem är belysning. Många små bordslampor är att föredra framför en taklampa. Placera dem gärna på olika höjder i rummet och använd LED lampor för att få en mer dämpad effekt. Vill du gärna ha en taklampa så fundera på att investera i en dimmer så kan du dämpa ljusstyrkan till mysnivå vid rätt tillfälle. Lysrör i köket är vanligt och väldigt praktiskt medan du lagar mat men under måltiden så ökar du myskänslan genom att tända mindre lampor med varmare sken. Satsa gärna på många levande ljus i ditt hem. De finns i många olika storlekar och former och färger och numera finns också väldigt många ljuslyktor som kan användas året runt och inte bara vid jul.

Mattor gör också mycket för ditt myshem. Köp gärna lite tjockare och mjukare mattor i färger som gör dig lugn eller glad. Prova gärna ut mattorna i en möbelbutik innan så du vet hur de kommer kännas under dina fötter. Något annat som verkligen bidrar till myskänslan hemma är att placera ut minnessaker lite här och var över hela hemmet. Foton på familjen, souvenirer från resor eller konstverk från när dina barn var små. Allt detta bidrar till att skapa ditt egna perfekta myshem!