idaekw.se

Alla pratar jämt om hur viktigt det är att ta väl hand om sin kropp och sitt inre och visst kan det låta klyschigt. Faktum är dock att om du inte bryr dig ett skvatt om vad du äter och om du inte rör på dig så kommer det att synas fort helt plötsligt. Du kanske tänker att all alkohol och snabbmat inte syns på din än så länge unga och fantastiska figur men en dag inte långt härifrån så kommer det att komma som ett brev på posten. Helt plötsligt står du där med ölmage och ett alltför högt kolesterol som bara blir högre och högre.

Du behöver naturligtvis inte göra drastiska skillnader i din livsstil från en dag till en annan, ofta kan du ta det steg för steg och vänja dig av med dålig kosthållning eller stillasittande mönster. Om du inte tycker det är ett dugg kul att träna så behöver du kanske inte köpa ett svindyrt gymkort på SATS. Dock kan du ägna dig åt vardagsmotion såsom att cykla, gå eller bära tunga kassar lite oftare.

Göra om din kropp? Friend or foe?

I vissa fall kan åldern och gravitationen ha tagit ut sin rätt och gjort vissa saker lite väl hängiga, kanske dina bröst eller din buk efter en förlossning? Många kvinnor väljer då att göra ett bröstlyft med exempelvis implantat från https://motiva.health/se/, alternativt en bukplastik där man tar bort överflödig hud och stramar åt magen igen.

Det här med plastikkirurgi är något som många har delade åsikter om. Vissa tycker det är en skymf mot människokroppen och att man bör acceptera sig själv som man är medan andra tycker det är helt normalt att operera sig till en bättre självkänsla.

Att äta rätt

Det finns ju så mycket gott därute, hur ska man tackla det när man är sugen? Du behöver inte ta bort allt gott och skära ned på socker till 100 % bara för att. Att istället göra vissa dagar till godkända sockerdagar kan vara ett alternativ. Gör som så att du bara får lov att äta socker en eller två dagar i veckan istället för var och varannan dag. Skär även ned på köttkonsumtionen och börja äta mer fisk och vegetariskt. Kött i sig och speciellt processat kött innehåller skadliga ämnen och en rad kalorier men också all sås som kött ofta äts med. Se till att få mer grönsaker på tallriken, gör ditt eget godis med mörk choklad och dadlar och sluta med läsk och saft.