idaekw.se

Det som är särskilt härligt med att bo på landet är att man ofta har en riktigt stor trädgård. Problemet är ibland att trädgården känns lite för stor och otymplig. Att du inte riktigt vet vad du ska göra med den. Här kommer tipsen.

Lantlig trädgård

Att få bo i ett hus på landet med en härligt stor och lantlig trädgård är underbart. Knotiga gamla träd, stora vinbärsbuskar och ett rejält trädgårdsland som ger både morötter, jordgubbar, ärtor och potatis. En trädgård på landet med gamla träd, blommor och buskar är helt underbar. Men det är inte alltid lätt att få trädgården så där härlig. Ibland kan det bara kännas som att det står en massa träd på tomten eller att det bara är en stor gräsmatta. Då måste du våga göra någonting åt din trädgård. Börja med att hitta inspiration för lantliga trädgårdar i tidningen Land, som handlar om livet på landet. Då kan du få goda tips av andra som är i samma situation.

Lusthus, berså eller altanplats

Ett smart sätt att ge en trädgård mer karaktär är genom att skapa en sällskapsplats. Ett lusthus, en skön berså eller en större uteplats, mitt i trädgården. Förutom att du får ett härligt ställe att vara på, så har du någonting att planera och utgå ifrån. Du kan göra en fin stengång fram till din uteplats. Skapa rabatter runt lusthuset. Eller välja att sätta upp hängmattan i närheten av altanen. Varför inte bygga ett vackert lusthus med snirklig och vacker snickarglädje?