idaekw.se

Idag är det inte lika vanligt med bersåer som förr i tiden. Men en berså kan verkligen lyfta din trädgård, särskilt om du har en större trädgård där det finns mycket utrymme att vara kreativ på.

Välj plats

Först måste du välja var i din trädgård som bersån ska ligga. En berså kan med fördel anläggas i utkanten av trädgården. Ett litet hemligt rum som folk kan gå till. Besluta samtidigt hur mycket möbler som ska få plats där inne. Är det bara ett litet bord och två stolar, eller ska en hel familj kunna sitta där?

Plantera bersån

En berså är ju ett litet rum i trädgården. Men du väljer själv hur du vill utforma din berså. Ett tips är att läsa Allt om trädgård och se hur andra har gjort. Få inspiration och råd på vilka växter som passar som vägg och hur du ska utforma det lilla rummet. Tänk på att det ska vara lätt att hålla rent där inne. Låt det vara så stort att du enkelt kan klippa gräset med gräsklipparen, om du inte har stenplattor som golv på marken. Låt också ingången vara nog stor att det är lätt att komma in med både möbler och gräsklippare.