idaekw.se

Nu är det snart semester och det brukar kosta lite extra pengar, speciellt om du ska ut och resa. Om du inte redan har spikat hela semestern finns det bra tips som gör att du kan ha en minnesvärd och härlig semester till en lägre kostnad. Det går faktiskt att koppla av hemma utan att resa utomlands. Semester hemma behöver inte vara tråkig och innehållslös. För att få en bra och billig semester gäller det att planera. Att åka till en härlig badstrand eller badort i Sverige är ett väldigt bra alternativ. Att bada är gratis om du åker till en badstrand och inte till badhus. Att guppa runt i havet på en flytmadrass är dessutom väldigt avkopplande. Innan du åker ska du komma ihåg att köpa dina flytmadrasser & badringar för att kunna njuta maximalt av strandvistelsen. Ta även med dig egen mat och ha en picknick för att slippa köpa dyr mat från en strandkiosk. En badsemester kan du absolut ha på din hemort. Det är bara vädret som behöver vara bra. Om du ändå vill ha lite miljöombyte kan du kanske åka och hälsa på någon släkting, en kompis eller dina föräldrar. Det går också att kolla om det finns någon annan som vill ut och resa i Sverige. Då kanske ni kan byta boende med varandra. Då behöver ingen av er bekosta boendet utan endast resan dit.

Gör billiga aktiviteter

Att fjällvandra eller utforska naturen på egen hand är en billig aktivitet. Naturen är gratis och eftersom allemansrätten gäller i Sverige har du fri tillgång till naturen. Du kan ta med ett tält och övernatta någonstans. Få med familjen eller en vän på tåget. Att laga mat i naturen är väldigt underskattat. Barn brukar dessutom älska att äta utomhus. Gör små utflykter i ditt närområde och upptäck saker som du inte sett förut. Det är oftast inte barnen som har höga krav på att semestern måste vara dyr. Barn blir oftast nöjda och glada om de får vara med och om de känner att de blir seeda. När allt kommer omkring är det viktigaste att umgås med familjen och att alla mår bra.

Ta med dig mat och dryck

Om du redan har planerat en resa kan du få ner kostnaderna genom att ta med dig egen mat och dryck när du ska iväg på olika utflykter. Det kan du spara stora summor på, speciellt om du har familj och barn. Att fika eller äta lunch ute drar snabbt iväg och blir stora summor om det blir ofta.