idaekw.se

När kylan smyger på brukar huden reagera med att bli torr. När temperaturen faller väldigt snabbt påverkas huden också snabbt, speciellt mogen hy. Du kan tappa din fräscha lyster på väldigt kort tid om du inte är beredd. Men med rätt produkter kan du sätta in rätt åtgärder i tid för att behålla din fina hy. Om du vill ha bra produkter ska du kika närmare på Babor som har extraordinära produkter. Produkterna innehåller minimala mängder konserveringsmedel och inga produkter är testade på djur. De har ett brett produktsortiment vilket gör att det finns något för alla.

Ta bort döda hudceller

Det finns en hel del du kan göra för att hålla huden i form under vinterhalvåret. När du duschar och tvättar ansiktet är det bra att inte ha för varmt vatten. Att använda milda rengöringsprodukter är också viktigt för att behålla huden skyddande barriär. Om din hud är väldigt torr kan det vara en god idé att använda rengöring som är baserad på olja. Under vintern behöver din hud mer näring och fukt. Att applicera lager på lager med fukt är ett väldigt bra sätt för att huden ska kunna hålla sig återfuktad längre. När huden är torr samlar den på sig en hel del döda hudceller och för att huden ska kunna ta till sig tillräckligt med fukt behöver ytan städas, de döda hudcellerna måste bort. Därför är det bra att göra en peeling som rengör huden ordentligt med jämna mellanrum. Du kan även boosta huden lite extra med en ansiktsmask.

Återfukta inifrån

Förutom att jobba med produkter på huden kan du med fördel investera i en luftfuktare till hemmet, ställ den i sovrummet. På vintern är nämligen luften inomhus torr och fuktfattig. En luftfuktare gör inomhusluften bättre och det gynnar din hud. Att återfukta från insidan genom att äta vattenrika grönsaker och frukter istället för att dricka en massa vatten är perfekt.