idaekw.se

För att ett hem ska kännas inbjudande och ha en harmonisk inredningsstil gäller det att ha ordning på saker. Oordnade prylar som ligger utspridda huller om buller gör att det ser stökigt och trist ut. Med smarta förvaringslösningar underlättar du städningen samtidigt som du skapar ett stilrent hem.

Först och främst bör du se över förvaringen av de minsta sakerna. Dessa har en förmåga att samlas i röriga höger lite varstans. När du behöver dem kanske du till och med måste leta länge för att hitta dem, särskilt smink och smycken brukar kunna försvinna. En smart idé är att ha två uppsättningar av smink, en hemma och en i väskan. Hos parfym.se hittar du lyxiga varumärken till bra priser så att du kan komplettera med det du behöver.

Få ordning på sminket

För att få ordning på sminket i väskan bör du ha det i en mindre necessär. I badrummet eller på den plats där du sminkar dig hemma är det istället bättre att ha en låda med flera mindre avdelningar. På så sätt kan du separera mascaran från eyeliners och penslar samt allt annat nödvändigt. Det viktiga är att allting ligger tydligt så att du kan se det utan att behöva lyfta bort något annat. Om allting ligger i en hög är risken stor att du river runt i det och orsakar ännu mer röra.

Städa och rensa

Innan du börjar köpa in lådor och möbler för förvaring är det viktigt att rensa bort onödiga saker. Tidningar som du inte har läst på flera år och pennor som inte fungerar är det dags att göra sig av med. Även prydnadssaker är bra att städa undan. Är de hela och fina kan du sälja eller lämna in dem till en second hand-affär.

Passa på att storstäda i samband med att du rensar ut. Dammtorka, putsa fönster och torka bort fläckar från väggar och möbler. När de nya förvaringslösningarna är på plats kommer hemmet att kännas härligt nytt och fräscht.

Ha bestämda platser för prylarna

När utrensningen är klar är nästa steg att göra en bedömning av vilken typ av förvaringslösning som passar bäst. Behövs det kanske en helt ny byrå? Eller några snygga lådor till hallen där handskar, nycklar och andra småsaker kan förvaras?

Gå igenom vilka småprylar som behöver en egen plats för förvaring. Det kan till exempel handla om laddare, tidningar, sopor och återvinning. Just återvinning av tomma plastburkar, pappersförpackningar och liknande behöver ordentligt med plats. Eftersom dessa inte är roliga att ha framme gäller det att försöka ordna en dold förvaring som är lätt att komma åt. I och med dagens intresse för återvinning och hållbarhet är det enkelt att hitta både funktionella och prisvärda kärl som passar till köksskåpen.

Ta ordentlig med tid för att gå igenom och skapa en struktur för all förvaring i hemmet. Även om det tar en del tid kommer du att tacka dig själv när det väl är gjort. Det är en härlig känsla att komma hem och mötas av en hall där allting ligger på sin plats.