idaekw.se

För många kan våren och sommaren vara en riktigt jobbig tid. När pollensäsongen kommer så kommer också rinnande ögon, näsa, korsallergier, nysningar och många gånger också mycket trötthet. Hur fint det än är ute i naturen, så kan den tiden vara oerhört jobbig för pollenallergiker.

Skaffa en bra medicin

För att må bra under pollensäsongen är det viktigt att du börjar äta din pollenmedicin i tid. Antihistaminer som hjälper din kropp att lättare hantera pollen. Att ha en allergi påverkar dig inte bara fysiskt, utan ofta också socialt och mentalt. Det är jobbigt att vara trött, att inte orka hänga med på alla roliga saker som familj och vänner gör. För att må bra är det viktigt att du både är social och deltar i livet, samtidigt som du inte pressar kroppen. Så att du inte orkar med eller att allergin bli sämre. Du behöver också hitta en pollenmedicin som du verkligen trivs med. Vissa pollenmediciner kan förvisso ta bort själva symtomen, men de kan vara så starka att du blir trött eller nedstämd av dem. Om du blir trött och nedstämd av din pollenmedicin kan du med fördel testa Loratadin som du köper online på Icas Apotek Hjärtat, där du också kan köpa allergivänlig hudvård och Cetirizin. Bra saker för allergiker.

Korsallergi

Korsallergi är en överkänslighet mot vissa livsmedel. Egentligen är du inte allergisk, men i sin struktur påminner vissa livsmedel om pollen, så kroppen tror att det är pollen. Du kan se om din pollensäsong bli bättre genom att du tar bort vissa livsmedel. En klassiker i sammanhanget är kärnfrukter, som äpple, persika, körsbär, avokado och andra frukter som just har en kärna. Tillagade kärnfrukter fungerar ofta bra. Många allergiker kan må bättre om de undviker just kärnfrukter under pollensäsongen. Olika pollensorter, som björk, gräs och gråbo, ger olika korsallergier. Därför är det klokt att du tar reda på vilken slags pollenallergi du har, för att sedan testa att inte äta livsmedel som reagerar med just den pollensorten. Om du äter livsmedel som din kropp tror är pollen, så finns det en risk att du utvecklar överkänslighet mot just äpplen, nötter eller sesam, inte bara under pollensäsongen, utan året om. Det är därför viktigt att du sköter din pollenallergi, så att den bara påverkar dig under själva pollensäsongen, och inte förvärras.