idaekw.se

Buller och konstant ljud kan påverka sömnen och det dagliga livet. Många som bor i städer eller nära vägar utsätts konstant för ljud och det kan påverka hälsan negativt. Om du har ett sovrum vid en väg som är trafikerad vet du att det är ett konstant bakgrundsljud. Långvarig exponering för buller kan leda till sömnproblem som i sin tur kan leda till ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar. Den som utsätts för buller och helt plötsligt kommer ut i tystnaden på landsbygden känner ofta hur plötsligt pulsen går ned. Det finns olika sätt att dämpa buller i hemmet. På så sätt får du en hälsosammare inomhusmiljö hemma.

Golv som gör skillnad

Golv kan göra stor skillnad när det kommer till att dämpa ljud. Det finns olika ljudabsorbenter som läggs under golv och det finns golv med speciella ljuddämpande effekter. Proffs på golvläggning kan guida dig rätt. Moderna heltäckningsmattor är ett exempel på golv som dämpar ljud. Dessutom är heltäckningsmattor perfekta i sovrummet. En heltäckningsmatta i sovrummet skapar en elegant känsla, dämpar ljud och dessutom är de sköna att sätta fötterna på. Massiva trägolv kan också dämpa ljud om de läggs rätt och är ett perfekt golv som håller länge.

Textiler dämpar ljud

Du kan också dämpa ljudet inomhus genom att använda dig av textiler. Det finns bland annat speciella textilier som du kan sätta på väggar för att dämpa ljud och förbättra akustiken inomhus. Tjocka mattor i rummen bidrar också till bättre inomhusmiljö i kombination med tjocka gardiner. Ett tips är också att du kan sätta textilier bakom tavlor för att smyga in dämpande material. Har du stor öppen planlösning kan du också använda speciella skärmväggar för att absorbera ljud på ett smart sätt. Genom att kombinera smarta golvlösningar och rätt inredning kan du få ett tystare hem. På så sätt sover du bättre och kan lättare slappna av hemma.