idaekw.se

Att träning är bra vet nog de allra flesta. Men ibland kan motivationen lysa med sin frånvaro. För att bli extra motiverad och få träningen gjord kan det vara bra att ha någon morot. Att investera i ett par riktigt bra in ear hörlurar som du kan använda när du tränar kan vara det du behöver. Om du har ett par bra hörlurar som sitter bra och har bra ljud kan det göra att du verkligen höjer träningsupplevelsen. Det kan i sin tur leder till att du kanske inte tycker att träningen är lika tråkig eller jobbig. Det finns bra sporthörlurar som du sätter i örat. De är framtagna för att du ska kunna prestera och för att sitta på plats oavsett vilken rörelse du utför. Att ha hörlurar som trillar ur örat kommer bara vara irriterande. Sportlurar klarar också av svett och väta på ett bra sätt.

Gör det enkelt för dig

För att hitta träningsmotivation kan det vara en bra idé att planera hur du ska bemöta dina egna ursäkter att inte träna. När du tvivlar på om du ska träna kan du påminna dig själv om varför du vill träna och försöka att fokusera på det positiva som träningen ger. För ju mer rutin du får på träningen desto lättare kommer det att bli. En annan sak för att träningen ska bli av är att planera in den i kalendern. Försök att göra det enkelt för dig som att packa träningsväskan dagen innan eller lägga fram kläder om du ska träna direkt på morgonen. När träningen blir enkel ökar oddsen för att du faktiskt tränar. Försök även att hitta en träningsform som du gillar. Om du tycker att träningen är rolig kommer tröskeln att bli lägre.

Gå inte ut för hårt i början

Att ha ett stort mål och delmål på vägen är det också många som blir motiverade av. Att anmäla dig till ett lopp eller liknande kan vara en bra idé. Sedan lägger du upp en planering för hur du ska nå ditt mål. Delmålen på vägen ska du fira att du har nått, allt blir mycket roligare då. Att skriva en träningsdagbok kan vara en bra idé. Då har du svart på vitt att du faktiskt ha tränat och att du förmodligen har utvecklats. Om du inte har tränat på ett tag kan det vara bra att inte gå ut för hårt i början. Det kan få motivationen att försvinna efter någon vecka.