idaekw.se

De flesta av oss vill få mer tid över i vardagslivet. Det finns mycket du kan göra för att få mer tid i livet. Många gånger är det ekonomin som ställer till det. Men med rätt tankesätt kan du både få mer pengar och mer tid.

Tid

Tid är verkligen en hårdvaluta. Att få möjlighet att umgås med sin familj, sina vänner, kunna resa, genomföra spännande projekt, hålla på i trädgården eller bara läsa en bok. Allt kräver tid. Många upplever att de sitter fast i ekorrhjulet och vet inte hur de ska ta sig därifrån. Det första du måste göra är att du fattar ett beslut om att du ska förändra och förbättra ditt liv.

Förbättra ekonomin

Du har säkert hört det: du måste jobba heltid för pensionens skull. Det är både sant men inte sant. Om du verkligen planerar din ekonomi, betalar av på lånen, sparar och investerar, så kommer du ha mer pengar än personer som bara förlitar sig på pension och lön. God ekonomi handlar alltid om aktiva val. Börja med att se över din ekonomi. Du måste arbeta på att få mer inkomster och lägre utgifter. Börja med att betala av lånen i snabbare takt. När det är gjort börjar du att spara och investera. Rika människor investerar och det kan även vanliga medelsvenssons göra. Starta ett företag, så kan du förmera dina inkomster rejält. Både för att spara och investera. När du är skuldfri och har 500 000 kronor i investeringar, då kan du gå ner i arbetstid. Du kan också tjäna pengar genom att hyra ut ett rum, sommarstugan eller något annat som du äger.