idaekw.se

Att lyckas få ihop det berömda livspusslet är inte alltid den enklaste uppgiften. Men för de flesta människor handlar det inte om hitta lösningar som att göra om scheman, strukturera om och organisera om utan det handlar mångt och mycket om att förenkla livet. Genom att välja och prioritera kan du förenkla livet oerhört mycket som sen resulterar i ett balanserat liv. En sak som verkligen förenklar livet är att anlita hemstäd som utför all städning i hemmet. Hemstäd kan frigöra mycket tid i en vardag. Att ha hemstäd kan också göra att du inte bråkar med din partner eller barnen om städning. Ingen behöver tänka på städning alls vilket är en enorm befrielse. Du kan själv välja hur ofta och hur mycket som ska städas varje gång städhjälpen kommer.

Prioritera saker som ger värde till livet

För att förenkla livet gäller det att prioritera och för att veta vad du ska prioritera är det en bra idé att sätta dig ner och skriva ner de 4-5 viktigaste sakerna i ditt liv. Fundera över vad du värderar mest och vilka saker du helst ägnar din tid åt. Försök sedan skapa utrymme i ditt liv för det du helst av allt vill göra. Gå även igenom alla aktiviteter och jobb för att ta reda på om du gör något som inte ger dig något värde. Släpp det som inte är viktigt. Du kan garanterat hitta saker som slukar tid och energi till ingen nytta.

Skapa morgon- och kvällsrutiner

Att skapa rutiner för vardagen är väldigt bra. Rutiner kan göra dig glad och nöjd. Det är viktigt att försöka ta reda på vad som stressar upp dig och göra en åtgärdsplan för vad du ska göra när du hamnar i de situationerna. Lyssna även på din kropp för att kunna ge kroppen vad den behöver.