idaekw.se

Det finns personer som har tagit resandet till en helt ny nivå. De digitala nomaderna har resor som livsstil. De har ett digitalt arbete som försörjer dem, medan resväskan är deras hem.

Digital nomad: alltid på resande fot

Människan har alltid tyckt om att upptäcka världen. Under alla århundraden har det funnits personer som levt på resande fot. Idag kan man göra det på ett tryggt och säkert sätt med sin dator som arbetsplats. Under de sista decennierna har det uppstått en ny livsstil då man reser och arbetar året om. De digitala nomadernas liv har möjliggjorts tack vare globaliseringen. Som digital nomad har du ett arbete som konsult, skribent, fotograf, inom IT eller design. Du utför ditt arbete från din dator och det enda du behöver är ett fungerande Wi-Fi.

Livet som digital nomad

Tycker du att tanken på att få resa 365 dagar om året låter lockande? Då ska du börja med att spara ihop pengar på bankkontot. Sedan måste du försörja dig. Du måste starta ett företag redan i Sverige, så att du garanterat kan försörja dig när du åker utomlands. Eftersom det både tar tid att spara ihop ett stort kapital och att starta ett företag, så bör du sätta igång ditt nomadlivsprojekt omgående. Du kan behöva planera flera år framåt för att det ska bli verklighet. Om du har pengar på bankkontot och en möjlighet att försörja dig via nätet, så kan du naturligtvis resa iväg ganska snart. Att leva som digital nomad innebär att du bor på vandrarhem, hotell, hyr lägenheter och hemma hos folk. Du reser från land till land, men många digitala nomader har vissa länder som de återkommer till. Du kan alltså läsa resemagasinet Vagabond, bli inspirerad av ett land och sedan åka dit – samtidigt som du försörjer dig.

Community

Eftersom det finns tusentals digitala nomader finns det en stor community att bli en del utav. Redan innan du säger upp bostaden i Sverige och beger dig ut i världen, så bör du gå med på en plattform. Lär känna digitala nomader redan nu. Då får du lära dig mycket om hur man kan resa på ett smart och säker sätt. Även få tips om olika inkomstmöjligheter. Du kan också möta upp andra digitala nomader. Så att ni bor på samma vandrarhem/hotell, dyker och umgås. Samtidigt som ni jobbar och försörjer er. Det finns också gamla nomader som har skaffat sig en vanlig bostad. Det är vanligt att de erbjuder aktiva nomader att bo hos dem ett tag.

Livet i Sverige

Du är fortfarande svensk medborgare. Det är smart om du kan ha ett rum eller har ett förråd/sommarstuga där du kan ha dina saker. Du använder en digital brevlåda som Kivra för att ha kontakt med myndigheterna.